lafermedemilie.com © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

 

  

vakantie vlamingen zuid frankrijk

 

La Ferme d'Emilie


 

2 vakantiewoningen met zwembad

 

gite vakantiewoning zuid frankrijk

logeren bij vlamingen

wlaamse uitbaters frankrijk

 

 


Hilde Van Remoortel en Willy De Jonge heten jullie van harte welkom op de ferme d'Emilie. Graag willen we met jullie het 'leven als God in Frankrijk' delen in een prachtige streek met een rijke geschiedenis, een heerlijke gastronomie en een aangenaam klimaat.

Willy, die een passie heeft voor de pre-historie, zal U met plezier zijn collectie getailleerde werktuigen in silex tonen en U alle nodige uitleg verschaffen. Voor geinteresseerde kinderen organiseren wij graag (geheel kosteloos) een atelier waarin zij zelf leren om uit een blok silex een gebruikswerktuig te maken zoals in de pre-historie.

Op aankomstdag kan U table d'hôte bestellen. Dit betekent dat U bij ons aan tafel aanschuift, Hilde kookt en U geniet van een aangename eerste vakantieavond op de ferme d'Emilie. Dit is een ideale gelegenheid om kennis te maken en alles en nog wat te weten te komen over de streek.

Waarom vakantie nemen in de Dordogne ?

De Dordogne roept onmiddellijk een reisgevoel op : lekker eten, voorhistorische grotten, talloze Romaanse kerken, niet zo gek duur, kanoën en kajakken, geschikte regio voor vakantie met kinderen, onnoemelijk veel kastelen, en mogelijkheden te over voor wandelaars en fietsers (wandelroutes beschikbaar op de ferme d'emilie).

Kalksteen is een belangrijke factor in de ondergrond van deze regio, maar ook bovengronds krijg je ermee te maken. Onder de grond ontstonden tal van grotten :  Lascaux, Rouffignac, etc. De traditionele perigourdines (boerderijen) zijn dan ook meestal in kalksteen opgebouwd evenals de beroemde kastelen van de dordogne. Men zegt het land van de 1001 kastelen : Beynac, Biron, Castelnaud, Hautefort, Duras, Monbazillac en ga zo maar verder. Verder zijn er de verschillende bastides (versterkte dorpen en steden) waaronder Monpazier, Sarlat, Issigeac, Beaumont.  Voor de liefhebbers is er natuurlijk de wijnroute, een tocht door de purperen perigord met mogelijke haltes op de verschillende wijndomeinen waar U kan proeven en vergelijken. De Bergerac wijnen zijn misschien minder bekend maar zeker niet minder lekker dan grotere wijnstreken. De purperen perigord grenst niet voor niets aan de St Emilion streek.

Ook voor de kinderen is er van alles te beleven : prehistorische parken, natuur-avonturenparken. Wat is er gezonder dan gewoon lekker ravotten in de natuur of fietsen in het heuvelachtige landschap.

De dordogne is ook de streek bij uitstek in Frankrijk om te genieten van de traditionele keuken. Foie gras, eendeborstfilet, heerlijke aardbeien en asperges zijn allemaal typisch van deze streek. De kleurrijke marktjes zullen U alleszins bekoren en al kuierend koopt U hier de lekkerste groenten en heerlijk zongerijpt fruit.

Met andere woorden dit wordt gewoon de perfekte vakantie voor het ganse gezin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Gastenboek       Livre d'Or Clients

Gastenboek Livre d'Or Clients

Gastenboek Livre d'Or Clients

Gastenboek Livre d'Or Clients

 

Promoties

 

Gite Côté Jardin

 

Gite Côté Vigne

 

Arrangement Wielertoeristen

 

Kinderatelier silex tailleren

 

Table d'hôtes

 

Routebeschrijving

 

Tarieven

 

Reserveren

 

Homepage